Västerbottenostpaj 2l

Västerbottenostpaj 2l

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Paj

    1. 75 g smör
    2. 2 dl vetemjöl
    3. 1/2 dl graham el fullkorndi
    4. 0,75 dl kesella lätt
  2. Fyllning

    1. 4 dl mjölk
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 350 g riven västerbottenos
    4. 6 ägg
    5. 1 tsk strösocker
    6. salt svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C.

    2. 2.

      Pajskal: Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör. Gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.

    3. 3.

      Tryck ut degen i en pajform, gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.

    4. 4.

      Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C.

    5. 5.

      Fyllning: Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan. Blanda i osten, rör om tills den har smält.

    6. 6.

      Knäck äggen i ostblandningen och blanda i sockret. Krydda med salt och svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i 45 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?