Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Klipp dem sedan i mindre bitar med en sax.
Skala gul lök, vitlök, svamp och ingefära och hacka dem fint. Strimla svartkålen.
Fräs grönsaker och svamp i 2 msk olja tills de mjuknat något. Tillsätt glasnudlarna och sojan och salta och peppra efter smak. Fräs ytterligare ett par minuter, stäng sedan av värmen och rör ner böngroddarna. Låt blandningen svalna något.
Stek vårrullarna gyllenbruna runt om ca 30 sekunder per sida i rikligt med olja. Låt rinna av på bakplåtspapper.
Dela filodegsarken i två delar, fördela ca 1/2 dl av fyllningen vardera på de halva arken och rulla ihop till vårrullar.
Råkostsallad: Skala morötter och rättika och skiva tunt. Strimla eller bryt vitkålsbladen i mindre bitar. Blanda ihop grönsakerna på ett fat och garnera med ärtskott.
Servera vårrullarna tillsammans med råkostsalladen gärna tillsammans med soja och sesamfrön.
“460 kcal/ portion Glasnudlar görs på mungbönor och är både nyttiga och proteinrika och dessutom glutenfria. Vegetarisk mat är oftast billig, speciellt om du lagar den från grunden med bra råvaror. Och den är så mycket mer än sallad och färdiga vegetariska alternativ! Bra livsmedel vid vegetarisk kost: - Baljväxter som bönor, ärtor och linser - Fullkornsprodukter till exempel havregryn, korngryn, råris, fullkornspasta och fullkornsbröd - Magra mejeriprodukter - Rapsolja - Grönsaker och rotfrukter - Frukt och bär”