Varmrökt lax med potatissallad

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
4 portioner
Vamrökt lax med potatissallad och senapssås.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g varmrökt lax
    2. 4–6 ägg
    3. 200 g kokta potatisar
    4. 250 g tomater
    5. 1/2 st gurka
    6. 50 g sallad
    7. 1 st skivad rödlök
  1. Dressing

    1. 2 msk olja
    2. 1 msk äppelcidervinäger
  2. Senapssås

    1. 1 krm salt
    2. 1 tsk flytande honung
    3. 2 msk dijonsenap
    4. 2 dl crème fraiche

Gör så här

    1. 1.

      Lägg äggen i kallt vatten, sjud dem 9 min. Skölj dem kalla och dela dem.

    2. 2.

      Blanda såsen. Skär potatis, tomater och gurka i småbitar. Blanda med sallad och dressing, strö över rödlök.

    3. 3.

      Servera salladen med lax, sås och ägg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?