Varmrökt lax med potatissallad

Varmrökt lax med potatissallad

Av: / Foto: Ralph Månsson
15 min
6 personer
En festligt förrätt - varmrökt lax med potatissallad.
Fler recept på:
Sallad, Fisk, Chili, Citron, Potatis, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. ca 150 g varmrökt lax
  1. Potatissallad

    1. 3–4 kokta potatisar
    2. 1 liten rödlök
    3. ca 1 msk pepparrot
    4. saft av 2 limer
    5. ½ tsk chiliflakes
    6. 3 msk olivolja
    7. 12 blad babyspenat
    8. salt och peppar
  2. Romsås

    1. 1 burk stenbitsrom el annan fiskrom, 80 g
    2. 2 msk majonnäs
    3. saft av ½ citron
    4. några droppar tabasco

Gör så här

    1. 1.

      Potatissallad: Skiva potatisen. Skala löken och skiva den tunt, samt riv ca 1 msk av pepparroten. Rör ihop alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och blanda väl.

    2. 2.

      Romsås: Vispa ihop rom, majonnäs och citronsaft. Smaka av med salt och peppar och några droppar tabasco.

    3. 3.

      Dela laxen i sex lika stora bitar. Fördela potatissalladen i sex små skålar. Lägg på laxen, toppa med romsås och servera.

Fler recept på:
Sallad, Fisk, Chili, Citron, Potatis, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?