Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Av: / Foto: ica.se
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 900 g delikatesspotatis
    2. 4 st ägg
    3. 150 g haricots verts
    4. 60 g rädisor
    5. 1 st citron
    6. 1 msk riven färsk pepparrot
    7. 2 dl gräddfil
    8. salt och peppar
    9. 1/2 cosmopolitansallad
    10. 2 msk olivolja
    11. 300 g varmrökt lax

Gör så här

    1. 1.

      Koka potatisen.

    2. 2.

      Koka upp vatten i en kastrull och koka äggen 9 minuter. Spola dem kalla. Skala och dela äggen.

    3. 3.

      Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter och spola dem kalla.

    4. 4.

      Ansa och skiva rädisorna. Riv det yttersta skalet av citronen och skär halva citronen i klyftor.

    5. 5.

      Skala och riv pepparroten och blanda den med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Skär salladen i bitar.

    7. 7.

      Blanda potatis, bönor, rädisor och sallad. Vänd ner olivolja och citronskal. Krydda med salt och peppar och pressa i lite av citronsaften från citronhalvan.

    8. 8.

      Servera laxen med potatissallad, ägghalvor, citronklyftor och pepparrotsgräddfil.

Är innehållet i detta recept olämpligt?