Varmrökt lax med grönkål

Varmrökt lax med grönkål

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
2 port
God och nyttig rätt!
Fler recept på:
Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 400 g svart- eller grönkål
    2. 1 msk olja
    3. 1 st röd chili
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 1/2 msk konc kycklingfond
    6. 1/2-1 msk japansk soja
    7. 2 tsk sesamolja
    8. 1 dl vatten
    9. 1/2 tsk socker och peppar
    10. 300 g varmrökt lax

Gör så här

    1. 1.

      Skär 400 g svart- eller grönkål i bitar. Fräs i 1 msk olja tills det mjuknat lite.

    2. 2.

      Tillsätt 1 finstrimlad röd chili, 1 finriven vitlöksklyfta, ½ msk konc kycklingfond, ½-1 msk japansk soja och 2 tsk sesamolja. Fräs lite till. Häll på ca 1 dl vatten och låt koka in.

    3. 3.

      Smaka av med ½ tsk socker och peppar. Servera med 300 g varmrökt lax.

Fler recept på:
Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?