Värmande kycklinggryta

Värmande kycklinggryta

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
6 portioner
Värm och lys upp i höst- och vinterrusket med en exotisk och smakrik kycklinggryta med färggranna röror som tillbehör.
Fler recept på:
Grytor
Annons

Ingredienser

  1. Kycklinggryta

    1. 1 kg kycklingfilé
    2. smör till stekning
    3. 2 tsk salt
    4. 1/2 tsk peppar
    5. 100 g smör
    6. 4 msk tomatpuré
    7. 2 dl vatten
    8. 2,5 cm riven färsk ingefära
    9. 3 dl kokosgrädde eller vanlig
    10. 2 tsk garam masala
    11. 1 tsk socker
    12. 1 st finhackad grön chilipeppar
    13. 1 krm kajennpeppar
    14. 1 msk hackad färsk koriander
    15. 1 msk pressad citronsaft
  2. Gurkyoghurt

    1. 1/2 st gurka
    2. 4 dl turkisk yoghurt
    3. 1 st pressad vitlöksklyfta
    4. 2 krm salt
    5. 1 msk hackad färsk mynta eller 1 tsk mald
  3. Morotssallad

    1. 2 msk svarta senapsfrön
    2. 4 msk olja
    3. 800 g grovrivna morötter
    4. 1/2 tsk salt
    5. 1 1/2 msk pressad citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingen i bitar. Bryn alla bitarna i smör i omgångar i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

    2. 2.

      Smält 100 g smör i en gryta. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud några min under omrörning. Lägg ner kycklingen och sjud allt 5 min.

    3. 3.

      Gurkyoghurt: Skär gurkan i mycket små bitar. Blanda samtliga ingredienser.

    4. 4.

      Servera grytan med basmatiris, gurkyoghurt och morotssallad, mango chutney och indiska naan-bröd eller papadums.

    5. 5.

      Morotssallad: Rosta senapsfröna i olja tills de sprätter (Ha locket på!). Blanda samman salladen.

Fler recept på:
Grytor
Är innehållet i detta recept olämpligt?