Varma tunnbrödsrullar

Varma tunnbrödsrullar

Av: / Foto: Erik Karlsson
35 min
4 port
Skinka, ost och paprika är gott att rulla in i tunnbröd och gratinera!
Fler recept på:
Picknickmat, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 4 skivor mjukt tunnbröd
    3. 1 dl mjukost med baconsmak
    4. 100 g rucolasallad
    5. 200 g strimlad rökt skinka
    6. 2 dl fint tärnad paprika
    7. 4 dl riven lagrad ost
  1. Topp

    1. 2 msk flytande smör
    2. 1½ dl riven ost

Gör så här

    1. 1.

      Bred mjukosten på tunnbröden. Skölj och grovskär rucolan.

    2. 2.

      Fördela skinka, rucola och paprika över tunnbröden. Strö över den rivna osten. Rulla samman som en liten rulltårta från långsidan.

    3. 3.

      Lägg rullarna med skarven neråt på ett ugnssäkert fat eller plåt med bakpapper. Ringla över smör och strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen 5–10 min. Servera med sallad och cocktailtomater.

Tips från kocken

Den som vill brer ett lager smörgåsmargarin på brödet innan osten och fyllningen läggs på!
Fler recept på:
Picknickmat, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?