Varma puylinser med tomat och smulad fetaost

Varma puylinser med tomat och smulad fetaost

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl puylinser
    2. 1/2 tsk rödvinsvinäger
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 st lagerblad
    5. 3 st vita pepparkorn
    6. 1 nypa socker
    7. 4 1/2 dl kallt vatten
    8. 1 st rödlök
    9. 2 st tomater
    10. 1 msk balsamvinäger
    11. 1/2 st skalad,hackad vitlö
    12. 1 msk olivolja
    13. 50 g fetaost
    14. 1 st näve bladpersilja
    15. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Lägg linserna i en kastrull tillsammans med vinäger, den hela vitlöksklyftan, lagerblad, pepparkorn och socker. Täck med det kalla vattnet. Låt koka upp och puttra i 20 minuter, eller tills linserna är mjuka men inte har förlorat formen.Häll av och plocka bort vitlök, lagerblad och pepparkorn. Låt svala något. Under tiden, Skala och finhacka rödlöken, tärna tomaterna, finhacka vitlöken och smula fetaosten. Bland ingredienserna och rör ner i de varma linserna.Salta och peppra, hacka persiljan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?