Varma mackor med räkstuvning

Varma mackor med räkstuvning

Av:
20 min
4 port
Perfekt som förrätt på en bjudning eller som kvällsgott!
Fler recept på:
Skaldjur, Västerbottenost
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor surdegsbröd
  1. Räkstuvning

    1. 500 g räkor med skal
    2. 2 msk smör
    3. 1 1/2 msk vetemjöl
    4. 6 dl mjölk
    5. 2 msk finhackad dill
    6. 2 dl riven västerbottensost
  2. Senapsdressing

    1. 1 dl olivolja
    2. 2 msk vitvinsvinäger
    3. 2 tsk dijonsenap

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut ugnsgallret ur ugnen och lägg det på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg brödskivorna på ugnsgallret och ringla över olivolja.

    2. 2.

      Räkstuvning: Skala räkorna. Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med mjölk, lite i taget, och låt stuvningen sjuda under konstant vispning tills den tjocknar. Rör ner räkor och dill och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Fördela stuvningen på bröden strö över ost och gratinera ca 5 minuter.

    4. 4.

      Rör ihop dressingen och ringla den över salladen. Servera till mackorna.

Fler recept på:
Skaldjur, Västerbottenost
Är innehållet i detta recept olämpligt?