Varma mackor med räkstuvning

Varma mackor med räkstuvning

Av:
4 pers
Kvällsgott!
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 4 skivor surdegsbröd
  2. Räkstuvning

    1. 500 g räkor m skal
    2. 2 msk smör
    3. 1 1/2 msk vetemjöl
    4. 6 dl mjölk
    5. 2 msk finhackad dill
    6. 2 dl riven västerbottenos
  3. Senapsdressing

    1. 1 dl olivolja
    2. 2 msk vitvinsvinäger
    3. 2 tsk dijonsenap

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut ugnsgallret ur ugnen och lägg det på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg brödskivorna på ugnsgallret och ringla över olivolja.

    2. 2.

      Räkstuvning: Skala räkorna. Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med mjölk, lite i taget, och låt stuvningen sjuda under konstant vispning tills den tjocknar. Rör ner räkor och dill och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Fördela stuvningen på bröden strö över ost och gratinera ca 5 minuter.

    4. 4.

      Rör ihop dressingen och ringla den över salladen. Servera till mackorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?