Varm tomatsoppa med bladspenat

Varm tomatsoppa med bladspenat

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
4 portioner
En värmande tomatsoppa med bladspenat och Crème fraiche.
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Vitlök, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 msk olja
    4. 1 burk krossade tomater (400 g)
    5. 2 st buljongtärningar
    6. 6 dl vatten
    7. 1 tsk salt
    8. 1 krm svartpeppar
    9. 200 g fryst bladspenat
  1. Servering

    1. Crème fraiche eller yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Hacka och fräs lökarna i olja. Tillsätt resten av ingredienserna till soppan, utom spenaten, och sjud 5 min.

    2. 2.

      Tillsätt spenaten och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Servera soppan med crème fraiche och bröd.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Servera glutenfritt bröd till soppan. Laktosintolerans: Servera laktosfri crème fraiche.
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Vitlök, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?