Varm tomatsallad

Varm tomatsallad

Av: / Foto: Anders Norrsell
20 min
8 personer
Detta är den rätt som mår bäst av att lagas strax innan den ska serveras.
Fler recept på:
Sallad, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 30 g pinjekärnor
    2. 2 msk olivolja
    3. 500 g körsbärstomater, gärna olika storlek och färg
    4. 2 msk flytande honung
    5. 2 msk balsamvinäger
    6. salt, svartpeppar
    7. 100 g röd minimangold
    8. lite hyvlad eller riven parmesanost
  1. Garnering

    1. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Rosta pinjekärnorna i en torr het stekpanna.

    2. 2.

      Häll över dem i en skål eller på ett generöst serveringsfat.

    3. 3.

      Häll olivoljan i stekpannan och tillsätt tomater, flytande honung, balsamvinäger samt salt och peppar.

    4. 4.

      Värm upp allt under omrörning i ca 2-3 minuter.

    5. 5.

      Häll de varma tomaterna och såsen i skålen eller på fatet och vänd ner ansade salladsblad.

    6. 6.

      Garnera och servera.

Fler recept på:
Sallad, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?