Varm smörgåstårta med kantareller

Varm smörgåstårta med kantareller

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
6 port
Lika gott som varma mackor fast ännu festligare!
Fler recept på:
Picknickmat, Budgetmat, Kantareller, Svamp, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 6 st stora polarkakor (halvor)
  1. Fyllning

    1. 300 g kantareller
    2. 2 msk smör
    3. 1 st purjolök
    4. 480 g renskav (2 förpackningar)
    5. 1 kruka färsk timjan
    6. 200 g mjukost, kantarellsmak
    7. 4 dl riven ost
  2. Garnering

    1. 100 g mjukost (kantarellsmak)
    2. 3 dl riven ost
  3. Dekoration

    1. 400 g cocktailtomater
    2. 200 g kantareller
    3. smör till stekning
    4. timjanskvist

Gör så här

    1. 1.

      Fyllning: Skiva svampen och stek den i smöret tills all vätska försvunnit. Skölj och strimla purjolöken. Lägg renskav och purjolöken i pannan, stek även detta. Krydda med salt och peppar. Vänd ner timjansblad.

    2. 2.

      Placera två brödkakor på en plåt med bakpapper. Bred på mjukost och lägg på hälften av svampröran. Strö över hälften av den rivna osten. Täck med två brödskivor. Lägg på resten av fyllningen och den rivna osten, täck med de sista brödskivorna.

    3. 3.

      Garnering: Bred mjukost över tårtan. Strö över den rivna osten.

    4. 4.

      Dekoration: Dela cocktailtomaterna, lägg dem överst på tårtan. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Stek kantarellerna i smör och dekorera med dem samt timjanskvist när du tagit ut tårtan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?