Sätt ugnen på 225°. Blanda kryddor och salt till kryddmixen och klappa in kycklingbenen med den. Stek dem hastigt runt om i lite olja så de får färg. Lägg över i en ugnsform och låt gå klart i ugnen cirka 20 minuter. Låt kycklingen svalna något.
Dela, kärna ur och skär pumpan i grova kuber. Rosta i ugnen med lite olivolja och rejält med flingsalt ca 25 minuter. Finns plats kan du köra kyckling och pumpa samtidigt i ugnen.
Tillaga bovetet enligt anvisningen på paketet, spola av med kallt vatten. Skär bort mittsträngen på grönkålen och strimla bladen. Blanchera dem en minut i kokande vatten och häll av i durkslag. Spola med kallt vatten och krama ur överflödigt vatten.
Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten. Blanda bovete, pumpa och grönkål i en skål och häll på hälften av dressingen. Ta loss köttet från hälften av kycklingen, blanda det med boveteblandningen. Salta och peppra.
Lägg upp på ett fint fat och garnera med granatäpplekärnor. Servera med de resterande kycklingbenen och dressingen.
“Pigga granatäpplekärnor ger smak och en härlig knaprighet.”