Varm sallad med cannellinibönor, mozzarella och örtgrillade kotletter

Varm sallad med cannellinibönor, mozzarella och örtgrillade kotletter

Av: / Foto: Peter Phillips
30 min
6 personer
En perfekt middagsrätt!
Fler recept på:
Sallad, Bönor, Chili, Rödlök, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 6 st kotletter
    2. 1 dl finhackade blandade örter
    3. olivolja
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. flingsalt och grovmalen svartpeppar
    6. 1 st rödlök
    7. 2 st morötter
    8. 3 st selleristjälkar
    9. 2 st vitlöksklyftor
    10. 2–3 kvistar rosmarin
    11. 1–2 st röda chilifrukter
    12. 1 dl vatten
    13. 1 burk cannellinibönor
    14. 12–15 st soltorkade tomater i olja
    15. 250 g mozzarella
    16. 3 msk vit balsamicovinäger
    17. 50 g rucolasallad

Gör så här

    1. 1.

      Blanda örterna och 4 msk olivolja med finhackad vitlök och gnid in örtoljan i kotletterna tillsammans med flingsalt och grovmalen svartpeppar. Låt ligga och marinera.

    2. 2.

      Strimla rödlöken och fräs den lätt med 1/2 dl olivolja i en rymlig stekpanna. Skär morötter och selleri i fina skivor och finhacka vitlök, rosmarin och urkärnade chilifrukter. Låt allt steka på medelvärme och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Häll över 1 dl vatten och sjud i några minuter. Grönsakerna ska inte bli mjuka! Ta av pannan och blanda ner de avrunna bönorna med soltorkade tomater, tärnad mozzarella och vinäger. Smaka eventuellt av med lite mer salt.

    4. 4.

      Grilla de marinerade kotletterna på utegrillen eller i grillpanna på spisen, ca 5 minuter på varje sida. Är skivorna tjocka kan de behöva några minuter extra.

    5. 5.

      Servera de nygrillade kotletterna till den varma bönsalladen och krispig rucola.

Tips från kocken

Salladen kan med fördel förberedas. Den blir nästan bara godare av att stå till sig.
Fler recept på:
Sallad, Bönor, Chili, Rödlök, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?