Varm räksallad med kikärter

Varm räksallad med kikärter

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl grov bulgur
    2. 400 g kokta kikärter
    3. 600 g råa jätteräkor
    4. 2 msk olivolja
    5. 2 finrivna vitlöksklyftor
    6. 2 krm rökt paprikapulver
    7. 2 chorizo
  1. Vinägrett

    1. 1,5 dl olivolja
    2. 2 msk sherryvinäger
    3. 2 msk pressad citronjuice
    4. 1 finriver vitlöksklyfta
    5. 2 krm mald koriander
    6. 1 dl slätbladig persilja, hårt packad
    7. 0,5 dl oregano, hårt packad, plus extra till servering
    8. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka bulgur. Låt rinna av och blanda med kikärter och tomater i en skål.

    2. 2.

      Blanda under tiden räkorna med olja, vitlök och paprikapulver i en skål och låt marinera i några minuter.

    3. 3.

      Kör alla ingredienser till vinägretten i en liten matberedare tills de är finhackade och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Droppa lite olivolja över räkor och korv, stek i grillpanna i 2-3 min tills korven blivit brynt och räkorna precis är genomkokta.

    5. 5.

      Blanda ner räkor och korv i skålen med kikärter. Vänd runt med hälften av dressingen och smaka av om det behövs mer salt och peppar. Toppa med extra oregano och servera salladen varm med resten av dressingen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?