Varm macka med champinjoner och bacon

Varm macka med champinjoner och bacon

Av: / Foto: Ralph Månsson
4 portioner
Ett frasigt bröd och krämig fyllning med smörstekta champinjoner, bacon och ost.
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor ljust fullkornsbröd
    2. 2 tomater
    3. 100 g färska champinjoner
    4. 1 vitlöksklyfta
    5. ca 2 dl riven gratängost, t ex lagrad prästost
    6. 8 skivor bacon
    7. 2-3 msk persilja
    8. smör till bröden och stekningen
    9. salt och malen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Bre smör på bröden. Skiva tomaterna och fördela på bröden.

    3. 3.

      Skiva svampen och stek den mjuk i lite smör i en stekpanna. Finhacka vitlöken, blanda ner och låt fräsa med i några minuter. Krydda med salt och peppar och fördela röran ovanpå tomaterna.

    4. 4.

      Strö riven ost ovanpå och lägg två baconskivor i kors ovanpå varje brödskiva.

    5. 5.

      Sätt in mackorna i ugnen i 5–7 minuter. Strö hackad persilja över och servera direkt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?