Varm getostsmörgås med serranokinka

Varm getostsmörgås med serranokinka

25 min
4 portioner
En lite lyxigare varm macka på surdegbröd med getostcrème, salt serranokinka och sötsyrlig blåbärssås. En en ljuvlig smakupplevelse!
Annons

Ingredienser

  1. Mackan:

    1. 4 skivor ljust surdegsbröd
    2. 2 dl ruccola
    3. 4 skivor serranoskinka
  2. Chèvrecrème:

    1. 200 g chèvre
    2. 4 msk crème fraiche
    3. 1 tsk flytande honung
    4. evtuellt salt
  3. Blåbärssås:

    1. 1 dl tinade frysta blåbär
    2. 1 1/2 tsk äppelcidervinäger
    3. 1 tsk strösocker
    4. 2-3 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Chèvrecrème: Skär bort kanterna på osten och mosa ihop den med crème fraiche och honung. Smaka eventuellt av med en försiktig mängd salt.

    2. 2.

      Blåbärssås: Rör ihop blåbär, vinäger och socker. Smaka av med salt.

    3. 3.

      Rosta brödet. Lägg på rucola och skinka. Bre på generöst med chèvrecrème.

    4. 4.

      Ringla över blåbärssåsen vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?