Varm getost med färska fikon

Varm getost med färska fikon

Av:
4 personer
Perfekta förrätten. Kan med fördel lägga till ruccola till serveringen.
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor getost, 1 cm st
    2. 4 st färska fikon
    3. 1 dl socker
    4. 2 mks balsamvinäger
    5. 1 dl rödvin
    6. 1 kvist färsk rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ungen på 225 grader.

    2. 2.

      Dela fikonen i halvor och skär bort den yttersta rundningen på varje halva, så att fikonet ligger stadigt.

    3. 3.

      Smält sockret i en stekpanna. Lägg i fikonen och häll på balsamvinäger och rödvin. Lägg i rosmarinkvisten.

    4. 4.

      Vänd fikonen i såsen och låt det hela småputtra i några minuter.

    5. 5.

      Lägg getosten på ungsäkert fat och baka den i ugnen i ca 4-5 min.

    6. 6.

      Lägg fikonen på den varma getosten och ringla över lite sås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?