Varm choklad med cognac

Varm choklad med cognac

Av: / Foto: Betina Hastoft
20 min
6 glas
En riktig höjdare, som också fungerar fint som dessert.
Annons

Ingredienser

    1. 1 liter mjölk
    2. 200 g mörk choklad
    3. 1 dl cognac
    4. 3 msk rörsocker
  1. Garnering

    1. 2–3 dl vispgrädde
    2. kakao att pudra med

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp mjölken i en kastrull tills den är riktigt varm, men inte kokande. Hacka chokladen grovt och lägg ner den i mjölken.

    2. 2.

      Tillsätt cognac och socker och rör tills chokladen är helt smält. Håll den hela tiden ordentligt varm.

    3. 3.

      Vispa grädden lätt. Häll upp chokladen i värmetåliga glas eller koppar, garnera med grädde och pudra lite kakao över.

Tips från kocken

Använd gärna en choklad med minst 70 % kakaohalt. Det ger chokladdrycken en extra fyllig och intensiv smak.
Är innehållet i detta recept olämpligt?