Vårlig potatissallad

Vårlig potatissallad

Av: / Foto: Erik Karlsson
55 min
8 personer
Recept på vårlig potatissallad.
Fler recept på:
Sallad, Valnötter, Dill, Nötter, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
    2. 3 msk olivolja
    3. 250 g valfria blandade salladssorter, t ex minimangold, machesallad eller rucola
    4. 5 st päron (inte för mjuka)
    5. 1 1/2 dl valnötter
    6. 4 msk grovhackad dill
    7. 300 g ädelost, gärna Kvibille gräddädel
  1. Dressing

    1. 1/2 dl fransk senap
    2. 1/2 dl flytande honung
    3. 1/2 dl vitvinsvinäger
    4. 1 dl olivolja
    5. salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Halvera eller klyfta potatisen. Fördela på en plåt, häll över olja och vänd om. Rosta potatisen i ugnens mitt ca 35 minuter.

    3. 3.

      Salladen: Dela, kärna ur och klyfta päronen. Grovhacka valnötterna och dillen. Dela osten i lagom stora bitar. Blanda alla ingredienser till salladen.

    4. 4.

      Dressing: Vispa samman senap, honung och vinäger. Droppa ner oljan försiktigt och vispa under tiden. Smaka av med salt och peppar. Servera till potatissalladen.

Fler recept på:
Sallad, Valnötter, Dill, Nötter, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?