Världens Godaste Vaniljrutor

Världens Godaste Vaniljrutor

Av:
16 st
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. 200 g Smör
    2. 5 dl Vetemjöl
    3. 1 dl Socker
    4. 1 st Äggula
  2. Vaniljfyllning

    1. 2 st Ägg
    2. 2 msk Socker
    3. 1½ msk Potatismjöl
    4. 4 dl Kaffegrädde
    5. 2 msk Vaniljsocker
  3. Garnering

    1. Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Hacka snabbt ihop ingredienserna till mördegen. Låt vila kallt i minst 30 minuter, gärna längre.

    2. 2.

      Fyllning: Mär upp alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud under omrörning och dra från värmen när krämen tjocknat. Smaksätt med vaniljsocker och låt kallana.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    4. 4.

      Dela den kalla mördegen i två bitar. Kavla ut den ena till en platta, lagom stor att täcka botten i en liten smord långpappa, 23 x 23 cm. Lägg platta i formen och bred över vaniljkrämen jämnt. Kavla ut den sparade degbiten och täck krämen med den.

    5. 5.

      Pricka den översta degen lätt med en gaffel. Grädd kakan i nedre delen av ugnen 25-30 minuter eler tills den hr fått svagt gyllenbrun färg. Låt kallna i formen.

    6. 6.

      Vid Servering: Pudra kakan med florsocker och skär upp i rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?