Världens godaste knäckpaj

Världens godaste knäckpaj

Av:
30 min
5 portioner
En lagom söt, lagom knäckig och lagom smulig paj. Enkel att göra och magiskt god!
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl Havregryn
    2. 80 gram Semper fin mix
    3. 3 msk Hermesetas lättströ
    4. 1,5 tsk Bakpulver
    5. 1,5 tsk Flingsalt
    6. 50 g Sirap
    7. 125-150 g Smör
    8. Frukt eller bär
    9. Sötning, ev.
    10. Potatismjöl, ev.

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Smöra en normalstor pajform och gör i ordning frukten/bären. Söta eventuellt och bind eventuellt med hjälp av potatismjöl för en mindre rinnig paj.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna i en värmetålig skål och smält smöret. Rör ner sirap och smör i havreblandningen.

    3. 3.

      Klicka över smeten på bären och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

    4. 4.

      Låt pajen svalna i 5-10 minuter och servera sedan med till exempel glass eller vaniljssås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?