Världens godaste äppelsmulpaj

Världens godaste äppelsmulpaj

Av:
30 min
6 personer
Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på världens godaste äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och salt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 800 g äpplen
    2. 1 tsk kanel
    3. 2 tsk socker
    4. 1 krm flingsalt
    5. smör till formen
  2. Smul

    1. 125 g kallt smör
    2. 2 dl vetemjöl
    3. 1 dl havregryn
    4. 1,5 dl socker
    5. 1,5 tsk flingsalt
  3. Till servering

    1. vispad grädde
    2. vaniljsås
    3. glass

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C.

    2. 2.

      Smul: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt.

    3. 3.

      Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port).

    4. 4.

      Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg.

    5. 5.

      Till servering: Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?