Världens bästa tårtbotten

Världens bästa tårtbotten

Av:
30 min
Annons

Ingredienser

    1. 4 St Ägg
    2. 2 Dl Socker
    3. 1 Dl Vetemjöl
    4. 1 Dl Potatismjöl
    5. 1 Tsk Bakpulver

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader, smörj och mjöla formen (springform).

    2. 2.

      Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp i ca 3 minuter.

    3. 3.

      Blanda vetemjöl och potatismjöl med bakpulver i en annan bunke.

    4. 4.

      Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen.

    5. 5.

      Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.

    6. 6.

      Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

    7. 7.

      Kontrollera med provstickan att kakan är helt torr, låt svalna helt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?