Vårens goda kassler

Vårens goda kassler

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
4 port
Festlig kalaskassler med fina tillbehör och ljuvlig hollandaisesås!
Fler recept på:
Svensk husmanskost, Fläsk, Citron, Morot, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 400 g kassler
    2. 1 msk smör eller rapsolja
  1. Hollandaisesås

    1. 150 g smör
    2. 3 st äggulor
    3. 1 msk vitvinsvinäger
    4. 10 st dragonblad
    5. 2 msk pressad citron
  2. Tillbehör

    1. 2 st morötter
    2. 200 g grön sparris
    3. 200 g gröna ärter
  3. Garnering

    1. ärtskott
  4. Servering

    1. mandelpotatis eller delikatesspotatis

Gör så här

    1. 1.

      Hollandaisesås: Låt smöret smälta i en kastrull utan att det tar färg. Låt stå tills allt det vita (proteiner, mjölksocker och vatten) har sjunkit till botten.

    2. 2.

      Blanda äggulor, vinäger och dragon i en kastrull. Vispa på låg värme till en fluffig kräm. Det får inte koka! Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret (ej bottensatsen) lite i taget. Rör tills du har en tjock sås. Det är viktigt att alla ingredienser håller samma temperatur och att de blandas varsamt. Smaka av med salt och peppar. Droppa i lite citronsaft i taget till lagom syra.

    3. 3.

      Tillbehör: Skala och skär morötterna i långa tunna band med potatisskalare. Skär bort nedersta delen på sparrisen. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten 5 min. Låt morotsbanden och ärterna koka med de sista 2 min. Låt rinna av ordentligt i durkslag.

    4. 4.

      Skär kasslern i skivor och stek hastigt i smör i stekpanna.

    5. 5.

      Lägg upp på serveringsfat och garnera med ärtskott. Servera såsen separat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?