Vår godaste Cabonara

Vår godaste Cabonara

Av:
4 Gram och Dl.
Den här varianten av carbonara är krämig, god och enkel att slänga ihop en vardagskväll-
Annons

Ingredienser

  1. Pasta

    1. 400 gram Spagetti
    2. 140 gram Bacon
    3. 2 st Vitlöksklyftor
    4. 2 dl Grädde
    5. 1 dl Vin el. Buljong
    6. ca 1 krm grovmald svartpeppar
    7. 4 st Äggulor
    8. Hackad Persilja
    9. 2 dl Riven Parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.

    2. 2.

      Skär baconet i mindre bitar och knaperstek dom. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.

    3. 3.

      Hacka vitlöken. Koka upp grädden med vinet/buljongen tillsammans med vitlök och svartpeppar i en rymlig kastrull. Koka tills grädden tjocknar något.

    4. 4.

      Rör ner pastan och låt den bli varm under omrörning.

    5. 5.

      Lägg upp pastasåsen på tallrikar. Fördela baconet över. Lägg på en äggula på varje och strö på rikligt med parmesan och persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?