Vaniljwhoopie med valnötsfyllning

Vaniljwhoopie med valnötsfyllning

45 min
20 Stycken
Festlig vaniljwhoopie med valnötsfyllning - gott!
Fler recept på:
Bröllop, Bakelser
Annons

Ingredienser

  1. Vaniljwhoopie

    1. 50 g smör - rumsvarmt
    2. 0.5 dl solrosolja
    3. 1.25 dl Socker
    4. 1 st ägg - rumsvarmt
    5. 3.5 dl Vetemjöl
    6. 2 tsk Bakpulver
    7. 0.5 tsk Salt
    8. 1.5 tsk vaniljsocker
    9. 0.75 dl Mjölk
  2. valnötsfyllning

    1. 2 dl Florsocker
    2. 100 g naturell färskost
    3. 100 g Valnötter
  3. dekorering

    1. 20 st Valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Vaniljwhoopie: Värm ugnen till 175°. Vispa ihop smör, solrosolja och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner detta. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet – rör inte mer än att allt precis blandats. Fyll en spritspåse med rund tyll med smet och spritsa ut runda plättar på en plåt, lika stora som en 5-krona. Spritsa inte för tätt. Du kan också klicka ut smeten med en sked. Grädda långt ner i ugnen i ca 12 minuter.

    2. 2.

      Valnötsfyllning: Rör ihop florsocker och färskost till en krämig smet. Rosta valnötterna i en het stekpanna och hacka dem fint. Rör ner dem i krämen.

    3. 3.

      Montering: Spritsa kräm på den platta sidan på hälften av kakorna, eller fördela krämen med en sked. Lägg ihop med resterande kakorna och lägg en valnöt på varje whoopie.

Fler recept på:
Bröllop, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?