Vaniljvisp

Vaniljvisp

Av:
30 min
3 dl
En fluffig vaniljvisp som enkelt görs sockerfri, genom att söta med till exempel Hermesetas lättströ.
Annons

Ingredienser

    1. 0,5 st Vaniljstång
    2. 1-1,5 msk Sötning
    3. 1,5 tsk Majsstärkelse
    4. 2,5 dl Vispgrädde
    5. 0,5 dl Mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda stången tillsammans med fröna, sötningen och majsstärkelsen.

    2. 2.

      Vispa sakta ner mjölken och 0,5 dl av grädden i kastrullen.

    3. 3.

      Koka upp under omrörning tills såsen tjocknat. Det går väldigt snabbt.

    4. 4.

      Låt svalna och ställ sedan i kylen tills såsen är helt kall. Rör ner resten av vispgrädden och vispa upp till önskad konsistens.

    5. 5.

      Servera med till exempel våfflor, pannkakor eller en fruktsallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?