Vaniljtryfflar och kaffetryfflar

Vaniljtryfflar och kaffetryfflar

90 min
20 Stycken
Festliga vanilj och kaffetryfflar.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Vaniljtryfflar

    1. 200 g Vit choklad
    2. 1 dl Vispgrädde
    3. 1 msk Honung
    4. 0.5 tsk äkta vaniljpulver
    5. florsocker eller strössel
  2. Kaffetryfflar

    1. 200 g Mörk choklad
    2. 1 dl Vispgrädde
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 1 tsk snabbkaffepulver
    5. kakao eller strössel

Gör så här

    1. 1.

      Vaniljtryfflar: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, honung och vaniljpulver; ställ att dra i 1 timme. Koka upp grädden på nytt och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält och ställ sedan kallt att stelna. Rulla tryffelsmeten till bollar och rulla bollarna i florsocker eller strössel. Förvara kallt.

    2. 2.

      Kaffetryfflar: Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden med kaffe och vaniljsocker. Ta av från värmen, häll i chokladen och rör tills allt har smält. Häll upp tryffeln i en skål och ställ kallt att stelna. Rulla tryffelsmeten till bollar och rulla bollarna i kakao eller strössel. Förvara kallt.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?