Vaniljrutor med nutella i långpanna

Vaniljrutor med nutella i långpanna

Av: / Foto: Pontus Ferneman
24 st
Med sin mjuksega browniekonsistens är denna lättbakade kaka svår att motstå och inuti de ljuvliga vaniljrutorna väntar en överraskning...
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 300 g nutella
    3. 350 g smör
    4. 6 dl vetemjöl
    5. 1 tsk salt
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 5 1/2 dl rörsocker
    9. 5 ägg

Gör så här

    1. 1.

      Klicka ut ca 30 små klickar med nutella på ett bakplåtspapper. Ställ in i frysen.

    2. 2.

      Smält smöret i en stor gryta. Ta från värmen. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker.

    3. 3.

      Tillsätt rörsockret i smöret. Rör i ett ägg i taget. Ta i mjölblandningen och rör samman till en slät smet.

    4. 4.

      Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper. Tryck i nutellaklickarna lite här och var.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna.

    6. 6.

      Ställ in kakan i kylen och låt den stå några tim. Skär sedan upp i rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?