Vaniljpannacottapaj med salt kolaspegel

E N

Vaniljpannacottapaj med salt kolaspegel

Av:
8 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 10 st digestivekex
    2. 1 st dubbeldaim à 55 g
    3. 75 g smör
  2. Vaniljpannacotta

    1. 5 dl vispgrädde
    2. 1,5 dl strösocker
    3. 1 tsk agar agar pulver
    4. 0,5 tsk vaniljpulver
  3. Salt Kolasås

    1. 1 dl vispgrädde
    2. 1 dl brunt farinsocker strö
    3. 1 krm salt
    1. grovhackad daim, flingsalt och färska hallon till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret.

    2. 2.

      Mixa kex och daim i en matberedare till ett fint smul.

    3. 3.

      Tillsätt smöret och blanda till en formbar massa.

    4. 4.

      Tryck ut kexmassan i pajformen och låt den sedan stå i kylskåpet för att stelna medan du gör fyllningen.

    5. 5.

      Mät upp alla ingredienser till pannacottan i en kastrull och rör om under uppvärmingen.

    6. 6.

      Låt pannacottan koka i ca 3-4 minuter under fortsatt omrörning på högsta värmen innan du häller upp den i ditt pajskal.

    7. 7.

      Ställ tillbaka pajformen i kylskåpet och låt pannacottan stelna helt innan du toppar med salt kolasås.

    8. 8.

      Blanda farinsocker och vispgrädde till salt kolasås i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.

    9. 9.

      Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den över din pannacottafyllning och sprider ut den jämnt.

    10. 10.

      Låt kolasåsen stelna lite i kylskåpet innan du garnerar med daim, flingsalt och hallon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?