Vaniljpannacotta med jordgubbsgelé

Vaniljpannacotta med jordgubbsgelé

Av:
20 min
6 personer
Annons

Ingredienser

    1. 2 st gelatinblad
    2. 4 dl vispgrädde
    3. 2 msk socker
    4. 1/2 st vaniljstång
  1. Jordgubbsgelé

    1. 1,5 st gelatinblad
    2. 1,5 dl konc jordgubbssaft

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda grädde och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i kastrullen.

    2. 2.

      Låt gräddblandningen koka upp. Ta kastrullen från plattan och lyft upp vaniljstången.

    3. 3.

      Ta upp och smält gelatinbladen i grädden. Fördela grädden i små burkar, skålar eller glas. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.

    4. 4.

      Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm saften i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen. Låt gelén svalna.

    5. 5.

      Lägg garnering (skivade jordgubbar, blomblad) på pannacottan och häll försiktigt på gelén. Låt stelna i kylen ca 1 timme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?