Vaniljpannacotta med blåbärsgelé

Vaniljpannacotta med blåbärsgelé

Av: / Foto: Pontus Ferneman
4 portioner
Pannacotta är en dessert som är lätt att lyckas med! Här har vi lagt ett vackert blåbärsgelé ovanpå den krämiga pannacottan. Dekorera med färska blåbär.
Annons

Ingredienser

  1. Pannacotta

    1. 2 gelatinblad
    2. 2 dl vispgrädde
    3. ½ dl strösocker
    4. 1 tsk stött kardemumma
    5. 2 dl turkisk yoghurt
  2. Blåbärsgelé

    1. 1 gelatinblad
    2. ½ dl outspädd blåbärsaft
    3. 1 dl vatten
    4. 100 gram blåbär

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinbladen i kallt 
vatten 5 min.

    2. 2.

      Koka upp grädde, socker och kardemumma. Krama ur gelatinet och rör ut det 
i den heta grädden. Låt svalna.

    3. 3.

      Tillsätt den turkiska yoghurten. Häll upp i fyra glas. Ställ kallt minst 3 timmar.

    4. 4.

      Gelé: Lägg gelatinbladet 
i kallt vatten. Koka upp blåbärssaft och vatten, krama ur gelatinbladet och rör ner i den varma blåbärssaften.

    5. 5.

      Fördela blåbären i glasen och häll över saften, ställ kallt ytterligare några timmar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?