Vaniljpanacotta med hjortron

Vaniljpanacotta med hjortron

Av:
6 Port.
Annons

Ingredienser

  1. Pannacotta

    1. 2 St Gelatinblad
    2. 5 Dl Vispgrädde
    3. 1 Dl Socker
    4. 1 St Vaniljstång
  2. Hjortron

    1. 2 L Hjortron
    2. 3 Msk Strösocket
  3. Vingelé

    1. 1 St Gelatinblad
    2. 2 Dl Vitt vin
    3. 1,5 Msk Strösocket
  4. Garnering

    1. 2 Msk Hackade pistagenötter
    2. 2 Msk Färsk mynta

Gör så här

    1. 1.

      Pannacotta; Lägg gelatinbladen 5 min. i vatten. Koka upp grädde med socker och vaniljstången sem delats på längden. Rör ner de blötlagda gelatinbladen i den varma mjölken. Låt de smälta, ta från plattan och låt svalna till rumstemperatur. Sila blandningen

    2. 2.

      Hjortron; blanda hjortron med socker som sedan fördelas i 6 glas Ställ dem i frysen tills hjortronen är frysen Häll sedan över den avsvalnade pannacottan. Ställ in i kylen för att stelna.

    3. 3.

      Vingelé; lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vin och socker och rör sedan ner gelatinbladen. Ställs kallt tills det svalnat tills den börjat tjockna

    4. 4.

      Hacka pistagenötterna och myntan. Strö det söver pannacottan när den stelnat. Häll på vingelén och låt stelna

Är innehållet i detta recept olämpligt?