Vaniljlax på mango

Vaniljlax på mango

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
24 stycken
Snabbt och enkelt, lite pilligt att skära laxen, men inget som är svårt. Kan förberedas och förvaras övertäckt i kylen.
Fler recept på:
Picknickmat, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 pkt fryst mango á 250 g
    2. 100 g skivad kallrökt lax
    3. 1 st vaniljstång
    4. 3-4 msk rapsolja
    5. dill

Gör så här

    1. 1.

      Sortera ut de finaste mangokuberna som kan stå plant.

    2. 2.

      Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Blanda med lite rapsolja och lägg ner laxskivorna. Låt det ligga och dra i ca 30 minuter.

    3. 3.

      Ta upp och strimla laxen i 1 cm breda bitar. Vik ihop och sätt fast varje laxbit på varsin mangokub med en tandpetare.

    4. 4.

      Placera på ett uppläggningsfat och strö över grovhackad dill.

Fler recept på:
Picknickmat, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?