Vaniljglass med mockazabaione

Vaniljglass med mockazabaione

Av: / Foto: Holger Edström
30 min
4 personer
Glassen serveras här med en zabaione, som är en fluffig italiensk äggkräm. Björnbär passar fint att servera till.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 tsk kakao
    2. 2 msk varm espresso eller starkt kaffe
    3. 2 st äggulor
    4. 1/2 dl strösocker
    5. 1 tsk konjak
    6. kaffepulver eller riven choklad
    7. 5 dl vaniljglass

Gör så här

    1. 1.

      Lös upp kakaon i det varma kaffet.

    2. 2.

      Vispa äggulor, socker, konjak och kaffeblandningen över varmt vattenbad tills det börjar tjockna.

    3. 3.

      Dra av från värmen och fortsätt att vispa i kallt vattenbad tills krämen kallnat.

    4. 4.

      Servera zabaionen på glassen och strö över lite kaffepulver eller riven choklad.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Är innehållet i detta recept olämpligt?