Vaniljfyllda chokladkakor

Vaniljfyllda chokladkakor

40 min
20 Stycken
Recept på smarriga vaniljfyllda chokladkakor!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Barnkalas, Brownies, Choklad
Annons

Ingredienser

  1. Kakor

    1. 1.5 dl strösocker
    2. 1 dl kakao
    3. 3 dl Vetemjöl
    4. 1 tsk bikarbonat
    5. 1 krm Salt
    6. 150 g rumsvarmt eller flytande smör
    7. 1 st ägg (lätt uppvispat)
  2. Fyllning

    1. 50 g Smör
    2. 2.5 dl Florsocker
    3. 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 175°. Blanda alla de torra ingredienserna och rör sedan ner smöret (lättast går det om man använder flytande smör) och sedan ägget.

    2. 2.

      Gör ungefär 40 runda platta kakor, antingen genom att forma degen till en cylinderformad längd och skära den i skivor, eller genom att kavla ut den försiktigt till några millimeters tjocklek och stansa ut kakor med ett runt pepparkaksmått.

    3. 3.

      Lägg kakorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i 8–10 minuter.

    4. 4.

      Fyllning: Rör samman ingredienserna till fyllningen. Bred ut den på undersidan av hälften av de svalnade kakorna och lägg på resten som lock.

Är innehållet i detta recept olämpligt?