Vaniljcakepops

Vaniljcakepops

60 min
20 Stycken
Festliga vaniljcakepops!
Fler recept på:
Barnkalas, Bröllop, Bakelser
Annons

Ingredienser

  1. Cakepopsdeg

    1. 8 st Ekologiska ägg
    2. 2.5 dl strösocker
    3. 0.75 dl vaniljsocker
    4. 1 tsk Bakpulver
    5. 3.5 dl ekologiskt vetemjöl
    6. 1.5 dl potatismjöl
    7. 100 g Philadelphiaost
  2. Dekorering

    1. 300 g vit choklad till doppning

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Väg upp ägg, strösocker och vaniljsocker i en kastrull och varmvispa blandningen tills den är 40° (ta hjälp av en termometer!). Häll över äggblandningen i en bunke och vispa tills blandningen kallnar och tjocknar.

    2. 2.

      Sikta alla torra ingredienser och vänd ner detta i äggblandningen; var försiktig så att du inte slår ut för mycket luft ur smeten. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 1/2 liter och grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

    3. 3.

      Smula sönder kakan och tillsätt så mycket Philadelphiaost att degen går att rulla till cakepops. Väg upp degen i bitar om 20 g och rulla till små bollar.

    4. 4.

      Smält chokladen och doppa cakepopspinnarna i choklad innan du sticker ner dem i kakan. Då fastnar de och håller sig kvar på pinnen när du doppar bollarna i choklad. Dekorera med sidenband eller lite strössel.

Fler recept på:
Barnkalas, Bröllop, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?