Vaniljbullar

Vaniljbullar

Av:
120 min
80 St
Gör degen, jäs 30 min. Kavla ut, bred på smör och socker, rulla ihop.skär bullar. Lägg på plåt. Jäs 30 min. Pensla m ägg och pärlsocker. Grädda ca 14 min, 245 grader
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 1 L Mjölk
    2. 300 G Smör
    3. 3 Dl Socker
    4. 100 G Jäst
    5. 1500 G Mjöl
  2. Fyllning

    1. 150 G Smält smör
    2. 2 Dl Strösocker
    3. 4 Msk Vaniljsocker
  3. Topping

    1. 2 St Ägg
    2. 2 Dl Pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Gör degen först. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader.

    2. 2.

      Smula jästen i degbunke. Häll på strösocker och mjölkblandningen. Rör om tills jästen löst sig.

    3. 3.

      Häll på mjölet lite i taget och blanda tills degen känns fin och släpper från degbunke.

    4. 4.

      Låt jäsa i 30 min, gör under tiden iordning för att kavla ut degen.

    5. 5.

      Smält smör till fyllningen låt svalna.

    6. 6.

      Sätt ugnen på 245 grader

    7. 7.

      Kavla ut degen, bred på smör och strö på vaniljsocker och strösocker.

    8. 8.

      Rulla ihop degen och skär ut bullar. Lägg på bakplåtspapper eller i fullformat.

    9. 9.

      Jäs i 30 minuter

    10. 10.

      Pensla med uppvispat ägg och strö på rikligt med pärlsocker

    11. 11.

      Grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter. Lät svälla på gäller under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?