Vanilj- & saffranssnurror

Vanilj- & saffranssnurror

Av: / Foto: Pontus Ferneman
100 min
22 st
Hemgjord vaniljkräm - himmelsk gott!
Fler recept på:
Bullar, Jul
Annons

Ingredienser

  1. Grundrecept saffransdeg (se separat recept)

    1. ca ½ sats saffransdeg per bak
  2. Fyllning

    1. Ugn 225°
    2. ½–1 st vaniljstång
    3. 21/4 dl mjölk
    4. 3 st äggulor
    5. 3/4 dl strösocker
    6. 2 msk maizena majsstärkelse
    7. 2 msk mjukt smör
  3. Pensling

    1. ägg
  4. Glasyr

    1. 1 dl florsocker
    2. ca 1 msk vatten

Gör så här

    1. 1.

      Fyllning: Klyv vaniljstången. Skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, vaniljstång och -frön. Rör ihop gulor, socker och majsstärkelse. Slå den heta mjölken över under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda tills det tjocknar. Vispa i smöret. Låt svalna.

    2. 2.

      Kavla ut degen till en rektangel, ca 25x60 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 2–3 cm breda bitar. Lägg dem i pappersformar och låt jäsa under duk ca 40 min.

    3. 3.

      Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 7–8 min.

    4. 4.

      Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Ringla glasyren på bullarna.

Fler recept på:
Bullar, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?