Valnötsmaränger med choklad

Valnötsmaränger med choklad

Av: / Foto: Anette Nilsson
45 min
18 stycken
Torra på utsidan men lite sega inuti. De här härliga frestelserna har dessutom söta inslag av polka och choklad.
Fler recept på:
Maränger
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 125°
    2. 4 st äggvitor
    3. 2½ dl strösocker
    4. 1 dl hackade valnötter
    5. 4 st droppar pepparmyntsolja
    6. några droppar röd karamellfärg
    7. 1 dl hackad mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125˚.

    2. 2.

      Ta fram en bunke och en kastrull. Bunken ska vara så stor att den knappt når ner till bottnen på kastrullen, samtidigt som den sluter åt runt kanten. Häll så mycket vatten i kastrullen att det går en bit upp på bunken då du ställer i den. Koka upp vattnet utan bunken inuti.

    3. 3.

      Mät upp äggvitorna i bunken och tillsätt sockret. Sänk värmen på plattan och ställ bunken i det sjudande vattnet. Vispa på låg hastighet tills massan håller ca 60˚. Vispa därefter på hög hastighet cirka 5 minuter tills massan är styv och börjar toppa sig.

    4. 4.

      Lyft upp bunken ur vattenbadet. Vänd varsamt ner de hackade valnötterna och pepparmyntsoljan. Droppa ner några droppar röd karamellfärg och den hackade chokladen. Rör med några stora tag så att chokladen inte smälter alltför mycket och så att färgen fördelar sig i strimmor.

    5. 5.

      Skeda upp smeten till toppar på plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Grädda marängerna mitt i ugnen cirka 45 minuter, eller tills de känns torra på ytan och släpper från papperet.

    6. 6.

      Låt gärna marängerna eftergräddas medan ugnsvärmen sjunker i den avstängda ugnen. Ha luckan på glänt.

Fler recept på:
Maränger
Är innehållet i detta recept olämpligt?