Valnötskaka

Valnötskaka

90 min
1 Stycken
Perfekta kakan till eftermiddagskaffet!
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl valnötskärnor
    2. 2 tsk kanel
    3. 1 dl strösocker
    4. 200 g smör - rumsvarmt
    5. 1 dl brun farin
    6. 1.5 dl strösocker
    7. 3 st Ägg
    8. 1 tsk bikarbonat
    9. 1 tsk Bakpulver
    10. 1 msk vaniljsocker
    11. 6 dl vetemjöl special
    12. 1.5 dl gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hackade valnötskärnor med kanel och strösocker i en skål; ställ åt sidan.

    2. 2.

      Smörj och bröa en form som rymmer 2 liter. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt; använd gärna elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och mjöl.

    3. 3.

      Tillsätt blandningen omväxlande med gräddfilen och rör till en jämn smet. Vänd med ett par tag ner valnötsblandningen i smeten så att smeten blir marmorerad av strösslet.

    4. 4.

      Klicka ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i cirka 1 timme; kontrollera med en provsticka att kakan är färdig- gräddad. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps ut.

Är innehållet i detta recept olämpligt?