Valnötsbrownies med saffransglasyr i långpanna

Valnötsbrownies med saffransglasyr i långpanna

Av: / Foto: Pontus Ferneman
50 minibitar
Lättbakat och smarrigt till glöggminglet! Så här gör du valnötsbrownies med saffransglasyr i långpanna.
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 250 g choklad, gärna hälften ljus, hälften mörk
    2. 100 g smör, mjukt
    3. 2 dl strösocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 2 ägg
    6. 1 äggula
    7. 1½ dl vetemjöl
    8. 100 g valnötter
  1. Saffransglasyr

    1. 200 g färskost, t ex philadelphia
    2. 2 dl florsocker
    3. 1 tsk rivet apelsinskal
    4. 1 msk färskpressad apelsin
    5. 1 tsk saffran
  2. Garnering

    1. 25 hela valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°.

    2. 2.

      Hacka chokladen och tärna smöret. Mät upp choklad och smör i en skål. Smält i mikrougn eller över vattenbad. Rör till en jämn smet.

    3. 3.

      Vispa ner sockret och vaniljsockret. Tillsätt äggen, ett i taget, och äggulan. Vispa ordentligt mellan varje. Rör ner mjölet och blanda försiktigt till en jämn smet.

    4. 4.

      Hacka valnötterna grovt och vänd ner i smeten.

    5. 5.

      Häll smeten i en väl smord form, ca 20×25 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Kakan kan vara lite smetig i mitten. Låt svalna helt. Förvara i kylen.

    6. 6.

      Saffransglasyr: Mät upp alla ingredienser i en bunke. Vispa till en fluffig smet, ca 2 min med elvisp. Bred ut glasyren över kakan. Låt stå svalt tills den ska skäras upp.

    7. 7.

      Skär upp kakan i rutor. Garnera med en bit valnöt på varje.

Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?