Valnötsbröd med choklad och körsbär

Valnötsbröd med choklad och körsbär

210 min
2 stycken
Förena nytt med nöje liksom matbröd med sötsaker genom att baka detta fantastiska valnötsbröd med smak av choklad och körsbär. Mums!
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl torkade körsbär
    2. 0.5 dl rom
    3. 75 g jäst
    4. 3 dl vatten
    5. 1.5 dl sirap
    6. 0.5 dl valnötsolja
    7. 3 msk kakao
    8. 0.5 msk havssalt
    9. 10 dl vetemjöl
    10. 3 dl valnötter - cirka 150 gram

Gör så här

    1. 1.

      Lägg körsbären i en liten skål och häll över rom; ställ åt sidan. Smula jästen i en bunke och häll över vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, valnötsolja, kakao, salt och mjöl; arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek i cirka 1 1/2 timme.

    2. 2.

      Häll bort rommen från körsbären och blanda bären med lite mjöl. Hacka valnötterna grovt och knåda in dem tillsammans med körsbär i degen. Forma degen till 2 runda limpor och låt jäsa i 30 minuter.

    3. 3.

      Lägg in en baksten eller sätt in en plåt i ugnen och värm ugnen till 250°. Strö lite mjöl över brödet och snitta det sedan med en mycket vass kniv eller med ett rakblad. Lägg in bröden på bakstenen eller plåten i ugnen. Efter 5 minuter, sänk värmen till 200° och låt grädda i ytterligare 20–25 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?