Vallmostekt lax med pumpa och sparris

Vallmostekt lax med pumpa och sparris

Av: / Foto: Katja Kristoferson, Ulrika Pousette
26 min
2 personer
Vallmofrön är dekorativa och lite underskattade som garnering utanför frallornas värld. Prova att lägga dem på laxen i kväll.
Fler recept på:
Sallad, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 300 g skalad pumpa i bitar
    3. 150 g grön sparris, fryst och tinad
    4. ½ msk olivolja
    5. 1 msk pumpafrön
    6. salt och nymald peppar
    7. 280 g skinn- och benfri laxflé
    8. ½ msk svarta vallmofrön
    9. 1 tsk olivolja
    10. 1 dl matyoghurt
    11. några färska myntakvistar
  1. Tillbehör

    1. blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Lägg pumpa och sparris i en oljad ugnsform. Strö över pumpafrön, salt och peppar. Stek mitt i ugnen cirka 20 minuter.

    2. 2.

      Salta och peppra laxen. Strö över vallmofrön och stek den i olja med frösidan ner på medelvärme cirka 2 minuter. Strö vallmofrön på andra sidan, vänd laxen och stek på andra sidan.

    3. 3.

      Blanda matyoghurt med lite hackad mynta, salt och peppar och servera med blandad sallad till laxen.

Fler recept på:
Sallad, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?