Valentins chokladhjärtan

Valentins chokladhjärtan

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 min
12 st
Släpp loss fantasin när du dekorerar!
Fler recept på:
Brownies, Bakelser, Choklad , Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 175 g mjukt smör
    3. 3 dl strösocker
    4. 2 msk ljus sirap
    5. 3 st ägg
    6. 2 dl vetemjöl
    7. 1½ dl kakao
    8. 2 tsk vaniljsocker
  1. Kräm

    1. 150 g philadelphiaost
    2. 75 g mjukt smör
    3. ½ dl lemon curd
    4. 1½ dl florsocker
  2. Garnering

    1. 100–200 g färdigkavlad rosa marsipan (tex tårtlock)
    2. 100 g mörk choklad
    3. ev strössel

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt sirapen och äggen, ett i taget, under omrörning.

    2. 2.

      Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22x30 cm, med bakpapper.

    3. 3.

      Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna och gärna stå i kylen till nästa dag.

    4. 4.

      Ta ut hjärtan av bottnen med ett pepparkaksmått.

    5. 5.

      Garnering: Ta med pepparkaksmått ut hjärtan av marsipanlocket. Lägg dem ovanpå chokladhjärtana.

    6. 6.

      Kräm: Vispa samman philadelphiaost, smör, lemon curd och florsocker (lite i taget). Spritsa krämen längs kanten på hjärtana. Garnera ev med smält choklad och strössel också.

Är innehållet i detta recept olämpligt?