Våfflor

Våfflor

Av: / Foto: http://www.kungsornen.se/Global/Recept/g
15 min
4 portioner
För att få en frasig smet ska alla ingredienser vara riktigt kalla. Då får smeten en ”chock” i det varma järnet och gräddas riktigt frasiga. TIPS! Smeten kan man smaksätta. Testa t ex med mald hasselnöt, hackad choklad, bittermandel, mandelmassa, pistage
Annons

Ingredienser

    1. 125 g smör, smält och avsvalnat
    2. 2 dl kall mjölk
    3. 4 dl vetemjöl
    4. 2 st kalla ägg
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 2 dl kallt sodavatten

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop mjölk, mjöl och ägg.

    2. 2.

      Tillsätt bakpulver, matfett och sodavatten.

    3. 3.

      Hetta upp järnet rejält och grädda våfflorna i lätt smörat järn.

Är innehållet i detta recept olämpligt?