Våfflor

Våfflor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 min
8 st
Klassiska våfflor - till brunch eller kanske lunch?
Fler recept på:
Frukost
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 3½ dl vetemjöl
    3. ½ tsk salt
    4. 1½ tsk bakpulver
    5. 2 dl mjölk
    6. 1½ dl vatten
    7. vispad grädde
    8. sylt

Gör så här

    1. 1.

      Smält 100 g smör. Ta kastrullen från värmen.

    2. 2.

      Blanda 3½ dl vetemjöl, ½ tsk salt och 1½ tsk bakpulver.

    3. 3.

      Häll i 2 dl mjölk och 1½ dl vatten. Vispa tills det blir en slät smet. Vispa ner smöret.

    4. 4.

      Låt smeten svälla, minst 30 min.

    5. 5.

      Grädda våfflorna tills de fått fin färg och blivit frasiga. Servera med vispad grädde och sylt.

Fler recept på:
Frukost
Är innehållet i detta recept olämpligt?